Erdélyben

“Július. Torockó. Politológia tábor. Talán e hármas eredménye a PROKON – SEMTE, hisz akkor és ott kezdődött el a szervezet tagjainak és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem diákjainak együttműködése. Megtisztelő egy olyan szervezethez tartozni, ahol a fiatalok egyetemi éveik alatt nem csak „a padok koptatását” jelölték ki célul, hanem törekednek önmaguk fejlesztésére, és önkéntes munkával felelősséget vállalnak középiskolás diákoknak felelős állampolgárrá válásában. Ugyanakkor örömmel tölt el, hogy ma már olyan nagyhírű egyetemek neve mellett olvasható a Sapientia EMTE, mint az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

A PROKON – SEMTE alapító ülését 2017. október 5-én tartottuk hét hallgatóval. Az idei tanévben ők fogják a szervezet oktatási tevékenységeit végezni Erdélyben, elsősorban Kolozsváron:

  • Brînzan-Antal Krisztina (Sapientia EMTE, Diplomácia és interkulturális tanulmányok mesterképző)
  • Keszeg Erika (Sapientia EMTE, Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok)
  • Simó Helga (Sapientia EMTE, Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok)
  • Simon Eszter (Sapientia EMTE, Diplomácia és interkulturális tanulmányok mesterképző)
  • Teleki Tibor Csongor (Sapientia EMTE, Diplomácia és interkulturális tanulmányok mesterképző)
  • Varga Gábor Attila (Sapientia EMTE, Diplomácia és interkulturális tanulmányok mesterképző)
  • Varga Szilvia (Sapientia EMTE, Nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok)

Fő célunk önkéntes munkával, kidolgozott többlépcsős tanterv segítségével támaszt nyújtani kolozsvári középiskolásoknak ahhoz, hogy elsajátíthassák a szükséges állampolgári ismereteket. A foglalkoztatásokat igyekszünk érdekessé, interaktívvá és játékossá tenni, hogy a diákok ne úgy éljék meg, mint a „kötelező tanórákat”. Emellett másodlagos célunk a Sapientia EMTE nemzetközi kapcsolatok és európai tanulmányok karának népszerűsítése az érettségi előtt állók körében, és az érdeklődőknek biztosítani az egyetemmel kapcsolatos információkat.

Minden kezdet tele van kihívásokkal, de a tenni akarás, budapesti barátaink lelkesedése, valamint a gondolat, hogy fiatalabb társainknak nyújthatunk segítséget, rengeteg erőt ad munkánkhoz. Bízunk benne, hogy igyekezetünk gyümölcsözőnek bizonyul, és a PROKON szellemiségét sikeresen beépítjük a Sapientia EMTE hallgatóinak mindennapjaiba.”

Varga Szilvia
Társasági Elnök
PROKON-SEMTE